Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΠΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΙΑ

Τραγούδι : Μπόνιας Σταύρος, Σερμπέζης Βασίλης

Κλαρίνο : Κοτσίνης Γιώργος





Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το Σαρακατσάνικο σόι των Ζγουλεταίων


Μία ιστοσελίδα που ανακαλύψαμε πρόσφατα για το Σαρακατσάνικο σόι των Ζγουλεταίων που ζούσε μαζί τους δυo τελευταίους αιώνες στην βόρεια πλευρά της Όθρυος. Ο ορεινός όγκος της Όθρυος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ν. Μαγνησίας και αποτελεί το φυσικό όριο του νομού με το Ν. Φθιώτιδας.

Κάνοντας περιήγηση μπορείτε να δείτε μια σύντομη αναφορά για την καταγωγή των Ζγουλεταίων, καθώς και το Γενεαλογικό τους δέντρο από τον πρώτο Ζγουλέτα τον Νίκο γεννημένο το 1780 έως και τους Ζγουλεταίους που έχουν γεννηθεί γύρω στο 1960. Ακόμη μπορείτε να δείτε προσωπικές φωτογραφίες τον Ζγουλεταίων καθώς και ανέκδοτες φωτογραφίες, από διάφορες εκδηλώσεις της καθημερινής τους ζωής. Στην ιστοσελίδα θα δείτε και πολλές φωτογραφίες από τοπία στα οποία είτε έζησαν οι Ζγουλεταίοι είτε συνέβησαν κάποια σημαντικά γεγονότα. Ειδική αναφορά γίνεται στο Γιντζέκι, το χωριό που ζούνε οι Ζγουλεταίοι από το 1906 που εγκαταστάθηκαν εκεί μόνιμα, μέχρι και τις μέρες μας, καθώς και στις οικογένειες των Σαρακατσαναίων με τις οποίες ζούσαν μαζί στις ίδιες στάνες και αργότερα στο Γιντζέκι. Τέλος μπορείτε να διαβάσετε ιστορίες για σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν κατά καιρούς τόσο στους διάφορους Ζγουλεταίους αλλά και γενικότερα στον περίγυρο τους .


ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ

Όταν μια από τις πολλές φορές που τα αποσπάσματα των τούρκων έκαναν εξόρμηση στα κονάκια τον Σαρακατσαναίων αυτός για κάποιο λόγο δεν πρόλαβε να φύγει και περικυκλωμένος ζγούλωσε ( κρύφτηκε ) σε έναν πάλιουρα , οι υπόλοιποι Σαρακατσαναίοι τον είχαν ξεγραμμένο, σκοτωμένο ή στην καλύτερη περίπτωση αιχμάλωτο τον τούρκων. Γυρνώντας μετά στα κονάκια τον βρήκαν εκεί να τους περιμένει και με απορία τον ρώτησαν πως γλίτωσε, αυτός τους εξήγησε πως τα κατάφερε αφού ζγούλωσε σε ένα πάλιουρα. Έτσι για τους υπόλοιπους ήταν αυτός που ζγούλωσε και με τα χρόνια άλλαξε το επώνυμο και έγινε Ζγουλέτας.

Έτσι προήλθε το επώνυμο ΖΓΟΥΛΕΤΑΣ


Εμείς Απρίλ' κουρεύουμι
του Θιρτή γλιντάμι,
ειμείς του Μάη φεύγουμι,
τουν Αη Δημήτρ’ γυρνάμι.
Του Καλοκαίρ' έχουμι
γάμους κι πανηγύρια
Κι του Χειμώνα μας γιννάν
τα πρότα κι τα γίδια.


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ( πατήστε εδώ ) και θα ανακαλύψετε κι άλλες πολλές πληροφορίες και για άλλες Σαρακατσάνικες οικογένειες της περιοχής. Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι www.zgouletas.gr και το e-mail του διαχειριστή Δημήτρη Ζγουλέτα dimitris@zguletas.gr.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Η περιπέτεια των Σαρακατσαναίων στα Σκόπια


Πως 4.000 περίπου Σαρακατσαναίοι με έντονη Ελληνική συνείδηση ταλαιπωρήθηκαν, εκτοπίστηκαν και υποχρεώθηκαν εντέλει μεταξύ 1963-68 να έρθουν στην Ελλάδα.


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 26/1/95 και αναδημοσιεύθηκε σε ομογενείς εφημερίδες σε Αυστραλία και ΗΠΑ. Αν δεν κάνουμε λάθος το άρθρο είναι του Δημήτρη Γαρούφα, δικηγόρου και συγγραφέα του βιβλίου "Οι Σαρακατσάνοι ομογενείς μας στη Βουλγαρία και την περιοχή των Σκοπίων" που εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 από τον εκδοτικό οίκο Κυριακίδη.


Όταν το 1941 η Γερμανία εισέβαλε στα Βαλκάνια και κατέλαβε Σερβία, Ελλάδα κλπ, στη νότια Σερβία, στην περιφέρεια Βαρδαρίου (όπως ονόμαζαν οι Σέρβοι την περιοχή του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων) υπήρχε ένα μωσαϊκό εθνοτήτων.

Υπήρχαν Αλβανόφωνοι, Βουλγαρόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι, οι μουσουλμάνοι τουρκογενείς και στη νότια περιοχή σημαντικός αριθμός γραικομάνων (δηλαδή σλαβόφωνων πολιτών ελληνική συνείδηση) και δεκάδες χιλιάδες βλαχόφωνων στην περιοχή Μοναστηρίου που ήταν τρίγλωσσοι. Υπήρχαν και περίπου 4.000 Σαρακατσαναίοι με έντονη Ελληνική συνείδηση, που μιλούσαν μόνο την Ελληνική γλώσσα και μέχρι τότε ζούσαν αυτόνομοι ως νομάδες (δεν υπηρετούσαν στρατιωτική θητεία στη Σερβία, δεν χρησιμοποιούσαν τα σέρβικα δικαστήρια κάνοντας χρήση των σ'ναφικών δικαστηρίων κλπ.).

Για να δει κάποιος την εξέλιξη του κρατιδίου των Σκοπίων και πως με εκβιασμούς και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων προσπάθησε ο Τίτο να δημιουργήσει αυτό το κρατίδιο και την ανύπαρκτη "μακεδονική" εθνότητα, πρέπει να δούμε την τύχη και πορεία της Ελληνικής μειονότητας και ειδικά των Σαρακατσαναίων, που ήταν η πιο δυναμική Ελληνική ομάδα.

Οι Σαρακατσαναίοι ζούσαν νομαδικά στις περιοχές των Γευγελής, Μοναστηρίου κλπ. Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και μέχρι το 1944 δεν είχαν επαφές με τους ντόπιους, μιλούσαν μόνο ελληνικά και είχαν προσωρινές ταυτότητες του Σερβικού κράτους με Ελληνικά ονοματεπώνυμα και την ένδειξη "Ελληνικής καταγωγής και εθνότητας". Με τη δημιουργία του κρατιδίου υποχρεώθηκαν όλοι οι Σαρακατσαναίοι να υπογράψουν κάποια δήλωση εν λευκώ, την οποία στην συνέχεια συμπλήρωσαν οι αρχές του νεοσύστατου κρατιδίου και εξέδιδαν νέες ταυτότητες. Κατ' αρχήν στις νέες ταυτότητες τους έδιναν σλαβικά επίθετα. Συνήθως έπαιραν το όνομα του πατέρα, πρόσθεταν την κατάληξη "εφ" ή "ωφ" και το έκαναν επίθετο. Δηλαδή ο Βαγγέλης Μαριόλας του Χρήστου γινόταν πλέον "Χρήστεφ", ενώ πουθενά δεν φαινόταν πλέον η Ελληνική καταγωγή.

ΕΚΤΟΠΙΣΗ

Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις έντονες από τους Σαρακατσαναίους, το 1947 παρέπεμψαν σε δίκη 6 Σαρακατσαναίους (Μαργιόλα, Χ. Αποστόλου, Χ. Μπάρτζιο, Ι. Τζελέπη, Γ. Χουσνή κλπ.) με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Ελλάδας και το Στρατοδικείο του νεοσύστατου κρατιδίου τους καταδίκασε σε πολυετείς φυλακίσεις.

Ταυτόχρονα, σαν διοικητικό μέτρο αποφασίζεται ο εκτοπισμός των Σαρακατσαναίων (που βρίσκονταν στις περιοχές Γευγέλης, Στρωμνίτσας κλπ) σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από τα Ελληνικά σύνορα, στην περιοχή του Στιπ και Τίτο Βέλες. Ορίζεται ότι σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τα Ελληνικά σύνορα η σύλληψη κάποιου από αυτούς θα θεωρείται αδίκημα και στις νέες ταυτότητες που τους δίνουν υπάρχει και η ένδειξη "Κ" που σήμαινε ταυτόχρονα "Καρακατσάνος", αλλά και "Κοντρόλ" μιμούμενοι προφανώς το αστέρι που έβαζαν οι Γερμανοί στους εβραίους. Εκτοπίζοντάς τους, παίρνουν και τα κοπάδια με τα πρόβατα χωρίς καμιά αποζημίωση με ένα σατανικό σχέδιο: Έβγαλαν μια διαταγή, ότι στις ενοικιάσεις λιβαδιών θα συμμετέχει μόνο ο αρχιτσέλιγκας, δηλαδή ο αρχηγός ομάδας συγγενικών οικογενειών συνήθως, δηλώνοντας στο όνομά του το όλο Βοιός που είχε το τσελιγκάτο. Μόλις έγινε αυτό, βγάλανε νέα διαταγή με την οποία ορίζονταν πως όποιος δήλωσε πάνω από 400 πρόβατα κατάσχονται τα παραπάνω χωρίς αποζημίωση υπέρ του κράτους κι έτσι μόνο από την περιοχή της Γευγελής κατασχέθηκαν την 1/4/1947 περίπου 35.000 πρόβατα χωρίς καμία αποζημίωση.

Οι εκτοπισμένοι στις βόρειες περιοχές Σαρακατσαναίοι υποχρεώθηκαν να φοιτήσουν σε σχολείο όπου μάθαιναν τη "μακεδονική γλώσσα", ενώ η χρήση της Ελληνικής σήμαινε τιμωρία και γι΄αυτό οι γονείς τη μάθαιναν κρυφά στα παιδιά χαράσσοντας τα ελληνικά γράμματα σε ξύλινες πλάκες και μιλώντας ελληνικά μόνο τα βράδια στα σπίτια και χρησιμοποιώντας τα μόνο σε κοινωνικές σχέσεις μόνο τα ελληνικά επίθετα.

Ταυτόχρονα, οι φυλακισμένοι μεταφέρονταν από φυλακή σε φυλακή. Εκεί από ό,τι μου έλεγε ο Βαγγέλης Μαργιόλας που ήταν 20 χρονών τότε και είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση, συνάντησαν εκατοντάδες φυλακισμένους που καταδικάστηκαν με "στημένες" κατηγορίες, μόνο και μόνο γιατί σε συγκεκριμένες ενέργειες έδειχναν εμμονή στην ελληνική συνείδηση. Τα βασανιστήρια ήταν στην ημερήσια διάταξη κι έτσι του Β. Μαργιόλα του βγάλανε τα νύχια των ποδιών, ενώ ο ίδιος κατονόμασε δύο βλαχόφωνους, τους Χ. Σίδα από το Μοναστήρι και τον Γ. Γούδα από το Τίτο Βελές, που εκτελέστηκαν από τους φρουρούς μέσα στη φυλακή, ο ένας με ρόπαλα και ο άλλος από τα καθημερινά βασανιστήρια, ενώ την ίδια εποχή όσοι αντιδρούσαν στη "μακεδονοποίηση" εκτοπίζονταν ή δημεύονταν οι περιουσίες τους.

Ο Β. Μαργιόλας έμεινε 7 χρόνια στη φυλακή χωρίς να υποκύψει και μόνο το 1954-1955 επέτρεψαν πάλι στους Σαρακατσαναίους να κατεβαίνουν προς τα νότια Ελληνικά σύνορα, ενώ οι πιέσεις που δέχονταν ήταν συνεχείς και στην προσπάθεια αφομοίωσης έδωσαν υποτροφίες για σπουδές πανεπιστημιακές σε 3-4 νέους από πατριαρχικές οικογένειες, με στόχο ν' αρχίσει η αφομοίωση (και οι 4 αυτοί που πιέστηκαν να σπουδάσουν εκεί, σήμερα είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και ο ένας από αυτούς την περίοδο 1975-1982 διετέλεσε δήμαρχος Ν. Κορδελιού Θεσσαλονίκης). Αυτή την εποχή άρχισαν να έρχονται από την Τασκένδη κάποιοι πολιτικοί πρόσφυγες που με δέλεαρ την εργασία, νέο σπίτι, και γειτνίαση με Ελλάδα, είχαν δεχθεί να δηλώσουν ότι είναι "Μακεδόνες". Αυτοί είπαν στις αρχές των Σκοπίων ότι οι Σαρακατσαναίοι δεν πρόκειται να αφομοιωθούν και ότι η παρουσία τους εκεί θα ξεσηκώσει και τους άλλους ελληνικής καταγωγής (μάλιστα ο Β. Μαργιόλας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 που συμμετείχαμε το 1992 κατονόμασε τους εισηγητές αυτούς) και γι' αυτό αποφασίστηκε η εκδίωξή τους στην Ελλάδα ως "μη αφομοιώσιμης πληθυσμιακής ομάδας"…

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ…

Εν όψει της νέας τακτικής το 1956 επιτροπή των Σαρακατσαναίων επισκέπτεται την Ελληνική πρεσβεία και ζητεί βοήθεια, αλλά η απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση ήταν ότι δεν μπορεί να τους βοηθήσει η Ελλάδα γιατί "είναι μικρή χώρα και φτωχή" και δεν μπορεί να πιέσει (ζουν ακόμη κάποιοι από αυτούς που πήγαν ως επιτροπή) κι επειδή οι πιέσεις για φυγή ή αφομοίωση συνεχίζονταν, αναγκάστηκαν και έφυγαν οι Σαρακατσαναίοι από τα Σκόπια. Την περίοδο 1963-1968 έφυγαν περίπου 3.500 άτομα που εγκαταστάθηκαν όλοι σχεδόν στην περιοχή Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης όπου ζουν και σήμερα και αποτελούν το 25% του Δήμου Ελευθερίου και μάλιστα την περίοδο 1975-82 εξέλεγαν δήμαρχο έναν από τους λίγους που είχαν σπουδάσει εκεί, τον Γιάννη Γεωργίου, ο οποίος αρνήθηκε υποσχέσεις για "σταδιοδρομία σκοπιμότητας" και ήρθε στην Ελλάδα, όπου τα πρώτα χρόνια δούλευε εργάτης, και είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος.

Από τις χιλιάδες των Σαρακατσαναίων έμειναν στο κρατίδιο περίπου 100-150 οικογένειες (8 οικογένειες στον Τύρναβο, 10 στην Νιζόπολη κλπ) όπου ζουν μαζί με βλαχόφωνους και οι περισσότεροι έχουν κάνει μικτούς γάμους με βλαχόφωνους, και οι αλήθεια είναι ότι και σήμερα υφίστανται πιέσεις από τις αρχές του κρατιδίου και μάλιστα όταν το 1992 πήγε τηλεοπτικό συνεργείο από τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το δημοσιογράφο Φ. Φουντουκίδη και μίλησαν για ελληνική καταγωγή, δέχθηκαν απανωτές επισκέψεις των αρχών του κρατιδίου.

Από τους 3.500 Σαρακατσαναίους που ήρθαν από την περιοχή Σκοπίων, όσοι είναι πάνω από 30 χρονών γεννήθηκαν εκεί, έζησαν όλα όσα προανέφερα και παραστατικά για τις περιουσίες τους που δημεύτηκαν, για τα ονοματεπώνυμα που άλλαξαν, για τα "κρυφά σχολειά" που άνοιξαν στα καλύβια να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα, μέχρι το 1968 στα Σκόπια.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ζωντανή μαρτυρία για την ολιγωρία του Ελληνικού κράτους, για την ολιγωρία των μέσων ενημέρωσης, που σχεδόν ποτέ δε μίλησαν για το δράμα τους, για την μεροληψία των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα έπρεπε να αναρωτηθεί κάποιος που βρίσκονταν το επίσημο Ελληνικό κράτος όταν αυτοί οι Σαρακατσαναίοι την περίοδο 1945-1968 διώκονταν; Πού ήταν να διαμαρτυρηθεί η Ελλάδα όταν με το ζόρι τους άλλαζαν τα ονοματεπώνυμα, όταν τους φυλάκιζαν, και όταν τους εκτόπιζαν; Που ήταν να διαμαρτυρηθεί η Ελλάδα όταν μόνο από την Γευγελή τους πήραν 35.000 πρόβατα χωρίς αποζημίωση;

Φοβάμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση γιατί τα λάθη του Ελληνικού κράτους ήταν "κατ' εξακολούθησιν" και αυτά πληρώνουμε και σήμερα. Όλα αυτά δίνουν απάντηση και ερώτημα μερικών γιατί δεν "καταγράφεται" ελληνική μειονότητα στα Σκόπια… Απλά γιατί η ηγεσία της εξουδετερώθηκε την περίοδο 1945-1960 και γιατί χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα μέσα για την αφομοίωση, στους βλαχόφωνους καλλιεργείται η συνείδηση άλλης εθνότητας, ενώ όσοι αντιστέκονταν σθεναρά εκτοπίζονταν, φυλακίζονταν, και αν ακόμη αντιδρούσαν στην"καμεδονοποίηση" εκδιώκονταν, ενώ το ελληνικό κράτος σιωπούσε.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά δεν είναι υπερβολές γιατί υπάρχουν χιλιάδες Σαρακατσαναίοι στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης που τα έζησαν, και κάποτε πρέπει να γραφτεί η ιστορία και αυτού του Ελληνισμού, ενώ πρέπει να υποχρεώσουμε κάποιους οργανισμούς που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα να ερευνήσουν, να μιλήσουν με αυτούς τους ανθρώπους, για να δουν πως δημιουργήθηκε αυτό το κρατίδιο και σε πόσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στηρίχθηκε η "μακεδονοποίηση" αυτών που κατοικούν σ' αυτό το κρατίδιο. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε μικρή, αλλά μικροπρεπής ήταν η συμπεριφορά αυτών που το 1955 αρνήθηκαν βοήθεια στο δοκιμαζόμενο Ελληνισμό των Σκοπίων, σ' αυτούς τους Σαρακατσαναίους που έδιωξε το καθεστώς των Σκοπίων ως "αναφομοίωτη πληθυσμιακή ομάδα".

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ετήσιος Χορός Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων "Το Τσελιγκάτο"


Πρόσκληση



Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου μας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 στην αίθουσα δεξιώσεων ΚΤΗΜΑ ΧΑΜΟΡΟΥΣΟΥ στα Φάρσαλα (2ο χλμ Φαρσάλων - Καρδίτσας).


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
6976 886974 (Σούρλας Χρήστος) & 6973 338674 (Κουτούλας Περικλής)


Ετήσιος Χορός & Σαρακατσάνικη βραδιά απο τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης"


Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης" διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 στο Μουσικό Θέατρο Πολιτεία στο 7ο χλμ Ξάνθης - Ιάσμου.


Επίσης την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 διοργανώνει παράσταση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης όπου τα χορευτικά του Συλλόγου με αφηγήσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, χορούς και τραγούδια θα μας ταξιδέψουν στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των προγόνων μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2541024490 (γραφεία συλλόγου)

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"


Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" διοργανώνει τον ετήσιο χορό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στο κοσμικό κέντρο ΕΞΑΙΣΙΟ στο Κιλκίς ( 10ο χλμ Κιλκίς - Θεσσαλονίκης, κόμβος Μαυρονερίου.


Τραγούδι : Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας, Γιάννης Λουκοβίτης
Ορχήστρα : Κώστα Ζαραλή


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6976 772134, 6945 806359, 6945 135652

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Παραδοσιακή πολιτιστική βραδυά του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δράμας "Το Τσελιγκάτο"

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δράμας σας προσκαλεί στην παραδοσιακή πολιτιστική βραδυά του που θα γίνει Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 στις 9.00μμ στο κέντρο "Λούκουλλος" στη Δράμα.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί για να βιώσουμε την παράδοσή μας, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε.


Θα τραγουδήσουν για εμάς: Μπόνια, Χατζής, Δροσάκης, Μούρσας και θ
α παίξει το συγκρότημα του Βασίλειου Πυλαρινού

Εάν έρχεστε απο μακρυά μπορείτε να κρατήσετε τις προσκλήσεις σας στο τηλέφωνο 2521024364 (κος Τσιαούσης)


Πηγή : Ιστοσελίδα Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δράμας

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Ημαθίας "Οι Σταυραετοί"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο «ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ» που βρίσκεται στο 7,5ο χλμ Βέροιας - Νάουσας.



ΤΡΑΓΟΥΔΙ :

ΛΙΑΚΟΣ ΤΕΛΗΣ - ΡΟΥΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΓΑΡΕΦΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΛΑΡΙΝΟ :

ΖΑΡΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ


Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων "Η ΣΤΑΝΗ"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

“H ΣΤΑΝΗ’’


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό
που διοργανώνουμε
το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009,
ώρα 21.00
στο Κτήμα "Παπαθανασίου - Τιμπλαλέξη".


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κλαρίνο: ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τραγούδι: ΠΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΙΓΓΛΕΖ0Σ ΚΩΣΤΑΣ

Με Τιμή
Το Δ.Σ.του Συλλόγου μας

Ετήσιος Χορός Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Καρδίτσας "ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ"


Πρόσκληση



Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο ΚΑΜΕΛΙΑ της Καρδίτσας (Περιφερειακός δρόμος Καρδιτσομάγουλας).


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου



Ετήσιος Χορός Συλλόγου Σαρακατσαναίων N. Μαγνησίας


Πρόσκληση



Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Μαγνησίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8:30 μ.μ. στο κέντρο ΜΕΓΑΡΟ που βρίσκεται στον κόμβο Βελεστίνου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου